Съвети и правила за безопасност при използване на надуваеми батути, пързалки и замъци

Надуваемите съоръжения като: надуваемите замъци, пързалки  и др. са забавен начин децата да прекарват часове на парти, събитие или събиране. За съжаление те улесняват неконтрулируемата физическа активност и това може да причини нараняване. Важно е да имате предвид безопасността всеки път, когато позволявате на децата да играят.

Надуваемите съоръжение като: надуваемите замъци, пързалки и др. по своята същност не са по-опасни от всякакви стандартни детски игри. Всъщност те са една от по-безопасните опции, но могат да се използват неправилно. Имайки това предвид, ние съставихме това ръководство за безопасност за надуваеми замъци, надуваеми пързалки, надуваеми батути и др, за деца от всички възрасти.

Упражнявайте надзор

Съветът номер едно, който можем да ви дадем, за да запазите децата си в безопасност, докато играят в надуваеми съоръжения, е надзор . Децата са умни; те ще измислят многобройни начини да играят в надуваемия замък, като излагат себе си или другите на риск от нараняване, просто защото изглежда забавно нещо да се направи по това време. (Някои хора никога не израстват от това отношение.)

Уверете се, че поне един родител наблюдава децата, които използват надуваемите детски съоръжения. В идеалния случай този родител е внимателен, не е разсеян и има ясен поглед отблизо какво се случва в надуваемото съоръжение.

Децата под 10-годишна възраст, обикновено нямат достатъчно предвидливост и осъзнатост, за да разберат риска от действията, които предприемат. Всички знаем, че малките деца понякога изглеждат неуязвими за неравностите, но те не са и това им дава фалшиво чувство за безопасност, когато правят опасни неща.

Забранени предмети


Ключова част от безопасността на надуваемите замъци, пързалки и други надуваеми съоръжения е да се гарантира, че вътре няма нищо, което не трябва да е там.
Всичко остро. Острите предмети не са само риск за децата, те представляват риск за целостта на самото съоръжение. Повредата на замъка или батута може да причини по-лоши проблеми и по-лоши наранявания.
Храни и напитки. Храната може да представлява опасност от задавяне. Също така разсипа-ната или разлятата напитка или храна може да представлява опасност от подхлъзване при скачане. Също така изисква почистване и по-късно може да създаде проблеми. Някои по-твърди парчета храна също могат да бъдат опасни, като малки пилешки кости.
Твърди играчки. Всички играчки от пласмасов произход ,като кукли,пистолети,фигурки и други подобни могат да приченят болка или травма при настъпване, ние от JumpBunnyJump препоръчваме да бъде забранено ползването им на надуваемите съоръжения.
Бижута и очила. Бижутата могат да представляват опасност за децата, а острите бижута могат да наранят повърхността на надуваемия замък (батут или пързалка). Бижута като обеци могат да разкъсат кожата при скачане.
Важно е този, който наблюдава (родителят или родители), да проверява всички деца или влизащи в надуваемия замък (Пързалка, Батут) за опасни предмети ,играчки от твърд произ-ход и бижута. Децата обичат да скриват някои неща, така че бъдете внимателни.

 

© 2024 Jump Bunny Jump. Developed By Marcheto